Vores lamelgardiner leveres med hvid skinne, kædetræk, bundvægte og bundkæder. Hvis du ønsker sort skinne og tilbehør, kan du også vælge det. Har du børn og ønsker en ”snor/kædefri” betjening – så anbefaler vi, at du vælger førerstang til betjening af dine lamelgardiner.

Tekstilbredden på lamellerne fås i 2 bredder = 89mm og 127mm. Vi kalder 89mm for Medium og 127mm for Large. Vi anbefaler Large tekstilbredde, når du har meget brede vinduer, eller når du ønsker at lamellerne fylder mindst muligt. Jo bredere lameller, jo færre lameller skal der bruges for at ”dække” dit vindue og færre lameller fylder mindre, når de er trukket fra.

Medium tekstilbredde er perfekt, hvis du ønsker lamellerne skal ”fylde” mindre i selve vinduet.

Bemærk at lamelanlæg med mørklægning stof ikke er helt mørklægend, der vil altid komme lys ind mellem de enkelte lameller, samt i bunden.

Hvordan måler jeg korrekt op?
Du skal altid angive det færdige mål, gardinet skal have – inkl. beslag. Ved montering i karm skal du dog huske at fratrække 1 cm i alt i bredden, da beslagene ellers ikke kan monteres i karmen. Vi anbefaler også, at du fratrækker ca. 2 cm i højden, så lamelgardinet kommer fri af gulvet. Er du usikker på korrekt måltagning, kan vi med fordel anbefale dig at bestille gardinbussen.

Ved bestilling af lameller til skrå vinduer skal der opgives stramme mål, vi vil derefter fratrække det anbefalet i højde og bredden.
Når D målet på vinduet er 0 cm, vil der fra højde 0-17 cm ikke være plads til lameller.

Hvordan monterer jeg lamelgardinet?
Du kan vælge enten at følge vejledningen, der medfølger produktet, eller se vejledningsvideo her.


Hvad følger med gardinet?
Alle vores gardiner leveres komplet med beslag til væg og loft, skruer og monteringsvejledning.

 

Hvad er Trivera CS stof.
Trevira CS er en særlig form for polyester, hvor fibrenes kemiske sammensætning gør tekstilet permanent brandhæmmende. Denne egenskab bibeholdes efter gentagen vask og længerevarende brug.


Lamellerne kan ikke drejes – vender ikke ens – hvad gør jeg?
Tag stoffet af krogen og placer alle krogene til siden ved at hive i kæden. Krogene sidder nu ens, og du kan igen montere stoffet på krogen. Hvis lamellerne ikke vender ens, er de sikkert vendt forkert ved montering af bundkæden, der forbinder lamellerne forneden. Klik lamellen af bundkæden og evt. krogen og vend lamellen korrekt. Klik dernæst bundkæden på igen.